Barion Pixel
By using our website, you approve the use of cookies in accordance with the Cookies Policy.

Káma-vidéki rokonaink őstörténete - Kiállítási katalógus

12€
Qty:x piece

Káma-vidéki rokonaink õstörténete - Kiállítási katalógus

Szerkesztő:
 Fodor István
Kiadó: Magyarok Térben és Időben  Szervezőbizottsága
Oldalak száma: 62
ISBN: 963 04 6699 6
Nyelv: Magyar

Stock: Last 1 x piece in stock
Not Rated
12€
Qty:x piece

Description

Egy időtálló kiállítási katalógus bevezető gondolatait megírni mindig csodálatos feladat, ugyanakkor a terjedelmi korlátok miatt nehéz mindazokat az értékeket megfogalmazni, melyeket itt és most végiggondoltam.

1996. a magyar honfoglalás, a millecentenárium éve. Ünnepi évforduló, ünnepi esemény, mely méltó arra, hogy történelmi tudatunkat, magyarságtudatunkat alakítsa, formálja, s miközben gazdagít egyént és közösséget egyformán, kiemel bennünket a hétköznapok sokszor olyannyira monoton világából, mintegy eszenciává sűrítve a múlt - jelen - a lehetséges jövő együttesét.

Tudnunk kell ugyanis honnan jöttünk, hová tartunk. Ehhez a tisztázáshoz ad segítséget a Magyarok Térben és Időben rendezvényünk, annak kiemelkedő tatabányai eseménye a Káma-vidéki rokonaink őstörténete című kiállítás. A kiállítás felvonultatja az ősmagyarság egyik fontos szálláshelyének tárgyi emlékeit, kőben, fában, csontban, bronzban, ezüstben, vasban, aranyban megvalósult álmait.
A kiállítás (és a katalógus) arra tesz kísérletet, hogy végigkísérje a látogatót (és az olvasót) Térben és Időben...

Másrészről az 1992-ben megfogalmazódott gondolat mostani megvalósítása az újtípusú partnerkapcsolat értéket létrehozó példája nemcsak Tatabánya és Esztergom, de Tatabánya és partnervárosa, Izsevszk viszonylatában is.

Kérem fogadják szeretettel a kiállítást és míves megörökítésként a katalógust!

Reviews

There are no reviews for this product.
Write a review!